Cloudigy Logo

Nieuwe kunstuitleenapplicatie Hof van Twente

Kunstuitleen Hof van Twente is een initiatief van vrijwilligers waar particulieren en bedrijven voor een klein jaarlijks bedrag kunst huren. Een geweldige manier om als kunstliefhebber hedendaagse schilderijen uit Twente en omgeving te lenen. Het uitlenen, innemen en omwisselen van de werken verliep via een server based-applicatie die nodig aan vervanging toe was. De uitleenapplicatie was namelijk behoorlijk verouderd en voldeed niet meer aan de huidige veiligheids- en functionaliteitseisen.

Tijd voor de kracht van Microsoft Power Apps

Via de zoon van een van de vrijwilligers, Dick Schoenmaker, kwam Kunstuitleen Hof van Twente in contact met Cloudigy. Samen met de vrijwilligers werd gezocht naar een manier om een nieuwe kunstuitleenapplicatie te bouwen, mét behoud van vertrouwde elementen van de oude tool. Als oplossing werd gekozen voor de kracht en flexibiliteit van Microsoft Power Apps.

 

Cloudigy besloot deze opdracht geheel kosteloos op zich te nemen als dank voor de tomeloze inzet van de vrijwilligers. Een vrijwilligersorganisatie heeft natuurlijk geen winstoogmerk en de financiële middelen zijn vaak beperkt.

 

Veiliger, makkelijk in gebruik én compleet nieuwe functies

 

Cloudigy heeft een Power App ontwikkeld die gegevens van leden veilig registreert, kosten voor huurders én tegelijkertijd de bijdrage aan kunstenaars berekent. Ook kunnen vrijwilligers precies zien welke kunst nog op voorraad is, wie wat heeft gehuurd en wanneer bepaalde werken weer ingeleverd of omgeruild worden. De workflow is dus flink verbeterd en huurders die graag een bonnetje willen, kunnen deze digitaal of ouderwets per post ontvangen.

De Power App is in augustus 2022 live gegaan en de vrijwilligers zijn zeer te spreken over de nieuwe manier van werken. Een groot voordeel van de nieuwe uitleenapp is dat de vrijwilligers nu ook op afstand kunnen inloggen op het systeem. Zo kan elke medewerker de uitleenaap altijd en overal veilig gebruiken.

 

 

Leesbaarheid enorm verbeterd

 

Daarnaast is ook de leesbaarheid van de Power App enorm verbeterd  (de oude pop-up had een vaste grootte met kleine letters) en schaalt de nieuwe applicatie perfect op kleinere apparaten, zoals tablets en smartphones. Volgens Dick Schoenmaker een welkome ontwikkeling: ”de gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers ligt toch wel op 60+, 70+ en de leesbaarheid van de oude uitleenapp was niet geweldig.”

 

Benieuwd naar de nieuwe workflow? Bezoek dan de website van Kunstuitleen Hof van Twente, meld je aan en leen een van de prachtige eigentijdse kunstwerken die de omgeving van Twente rijk is.

Vraagstelling

Hoe kunnen we een nieuwe, veilige Power App applicatie bouwen voor het uitlenen van kunst, waarbij we oude vertrouwde elementen behouden?

Gebruikte technieken

Microsoft Power Apps

Power Automate

Sharepoint Online

Behaalde voordelen

Efficiëntere workflow

Veiligheid verbeterd

Gebruiksvriendelijke omgeving

Kostenbesparing

Leesbaarheid enorm verbeterd voor oudere doelgroep

Vrijwilligers kunnen thuis veilig inloggen.