Cloudigy Logo

A woman's touch in de IT

“Het is echt niet alleen voor mannen en er komen elk jaar meer vrouwen bij.”

Vrouwen in de IT-sector

Slechts 22% van de werknemers in de IT-sector binnen Europa zijn vrouwen. Het is dan ook niet heel gek dat bij veel mensen het beeld opkomt van mannen achter computerschermen wanneer gedacht wordt aan de IT-sector. Dat stereotype wordt nu bij steeds meer bedrijven al verleden tijd, ook bij Cloudigy! 

 

We hebben het genoegen gehad om drie van onze teamleden, Daphne Box, Zoë, en Daphne Demoet, te interviewen om te horen over hun ervaringen, uitdagingen en visie over de toekomst als vrouwen in de IT-sector. 

KP3A9702-21

“Probeer het uit! De IT is een zeer gevarieerde wereld waar je veel verschillende rollen en expertises in kan vinden. Ik denk dat bijna iedereen iets zou kunnen vinden wat bij haar past.” 

Daphne Box

Power Platform Consultant

Daphne Box's perspectief:

Voor Daphne begon de interesse in IT tijdens haar studie neurobiologie. Ze ontdekte gaandeweg hoe cruciaal IT is voor het verwerken en interpreteren van data, wat haar fascineerde en uiteindelijk leidde tot een carrière in de IT. Bij haar vorige werkgever was ruim een derde van de medewerkers vrouw en bij Cloudigy bijna de helft 

 

Hoe ervaar je de sfeer hier bij Cloudigy? 

“De sfeer bij Cloudigy bevalt mij heel goed. Het is een fijne en open sfeer. Je kan altijd bij collega’s voor een vraag terecht en omdat iedereen met het PowerPlatform werkt kunnen ze je vaak helpen. Verder is er een grote mate van flexibiliteit, waardoor je in grote mate zelf kan bepalen hoe je je werk doet.” 

  

Voor de toekomst ziet Daphne veel mogelijkheden, vooral door de opkomst van low-code ontwikkeling, die naar haar mening vrouwen gemakkelijker in de IT zal doen stappen. 

 

Haar grootste uitdaging in de IT-sector lag in het jongste lid zijn van het team bij haar vorige werkgever, waar ze zich moest inspannen om haar stem te laten horen te midden van ervaren collega’s, maar met goede communicatie kwam ze al een heel eind. Daphne had een ervaren collega scrum master die haar veel zaken heeft geleerd, vooral zaken over introspectie en haar daarmee heeft geholpen in haar verder ontwikkeling binnen de IT-sector. 

 

Haar advies aan andere vrouwen die een carrière in de IT overwegen: 

“Probeer het uit! De IT is een zeer gevarieerde wereld waar je veel verschillende rollen en expertises in kan vinden. Ik denk dat bijna iedereen iets zou kunnen vinden wat bij haar past.” 

Zoë's perspectief:

Voor Zoë was haar liefde voor wiskunde en natuurkunde tijdens haar middelbareschooltijd de drijvende kracht achter haar keuze voor een carrière in de IT. Als vrouw heeft ze zeker uitdagingen ervaren tijdens haar schooltijd, maar ze laat zich er niet door tegenhouden.  

  

Hoe ervaar je de sfeer hier bij Cloudigy? 

“Ik vind de sfeer binnen Cloudigy erg fijn, er werken meerdere vrouwen en het is gezellig.” 

  

Zoë haalt inspiratie uit vrouwelijke ontwikkelaars op sociale media, die haar laten zien dat de IT veel breder is dan alleen programmeren. Bij Cloudigy waardeert ze de fijne sfeer en de aanwezigheid van andere vrouwen. Zoë is optimistisch over de toekomst voor vrouwen in de IT, hoewel ze erkent dat er nog steeds uitdagingen zijn, zou het voor haar geen reden zijn om te stoppen. 

  

Haar advies aan andere vrouwen die een carrière in de IT overwegen: 

“Ik zou het aanraden voor vrouwen om in de IT te gaan als je er interesse voor hebt. Het is echt niet alleen voor mannen en er komen elk jaar meer vrouwen bij. Bij mij op school hebben ze zelfs een groep genaamd ‘Vrouwen in de IT’ die regelmatig leuke evenementen organiseert om vrouwen in de IT samen te brengen.” 

Daphne Demoet's perspectief:

Daphne’s pad naar de IT begon met haar liefde voor creatie en technologie. Als voormalig game-artist ontdekte ze haar interesse in het integreren van design en functionaliteit in UI/UX design, wat haar uiteindelijk leidde naar een carrière in de IT. Tijdens haar IT-cursus vond ze steun bij haar medestudenten en vrienden in de IT-sector, die haar graag hielpen bij haar ontwikkeling.  

  

Hoe ervaar je de sfeer bij Cloudigy? 

“Bij Cloudigy heerst een sfeer die uitnodigend is voor vrouwen, waar iedereen zich welkom voelt en afkomst geen rol speelt. Ik voelde me welkom toen ik als eerste vrouw hier begon, en ik zie voor me hoe Cloudigy een nóg mooier divers bedrijf zal worden.” 

  

Daphne gelooft sterk in de toekomst van vrouwen in de IT en ziet een groeiende online community, op bijvoorbeeld Instagram, TikTok en LinkedIn, van vrouwelijke professionals die hun kennis via social media delen met iedereen. Bij Cloudigy heeft Daphne een warm welkom ervaren en waar diversiteit wordt gezien als een kracht. 

  

Haar advies aan andere vrouwen die een carrière in de IT overwegen: 

“Absoluut een aanrader! Ondanks de stereotypen over vrouwen in de IT, heb ik deze sector juist ervaren als inclusief en gericht op teamwork.” 

(Open) sollicitatie versturen?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw motivatie om te komen werken bij Cloudigy. Laat ook direct je CV of LinkedIn profiel achter zodat we kunnen zien welke ervaring je al hebt.