Cloudigy Logo

Overname PowerPlatform door Kimura Data Intelligence en Cloudigy

Op donderdag 6 april 2023 hebben Kimura Data Intelligence en Cloudigy een overeenkomst getekend met betrekking tot een gezamenlijke overname van power-platform.nl. Het Microsoft PowerPlatform voor accountants wordt per direct overgenomen van DOCCO. DOCCO blijft met hun uitgebreide kennis van de accountancysector als kennispartner betrokken bij PowerPlatform voor accountants.

Samenwerking Kimura, DOCCO en Cloudigy

Kimura, Cloudigy en DOCCO zijn al langere tijd samenwerkingspartners. De laatstgenoemde is initiatiefnemer van het PowerPlatform voor accountants en doet na zo’n drie jaar afstand als eigenaar. De reden hiervoor is dat DOCCO meer focus wil aanbrengen op andere bedrijfsactiviteiten en daarom opzoek ging naar een overnamekandidaat voor het platform. Zij informeerden bij Kimura en Cloudigy, dat uiteindelijk leidde tot een akkoord van overname.

“We hebben met veel enthousiasme het voortouw kunnen nemen bij de introductie van het PowerPlatform in de accountancysector. Zowel Power BI als Power Automate staan enorm in de belangstelling. Nu de eerste kantoren er voortvarend mee aan de slag zijn, neemt de vraagt om vergaande expertise toe.  Zowel Kimura als Cloudigy hebben die expertise en zijn bewezen kennispartners. Ze begrijpen de sector én hebben volledige focus het Microsoft portfolio. Het is fantastisch dat zij het stokje van ons overnemen”, vertelt Reindert Doorn, adviseur IT en verandermanagement bij DOCCO.

Voor Kimura en Cloudigy is de overname een mooie toevoeging aan het portfolio van producten en diensten dat zij leveren. Via PowerPlatform worden met name voor de accountancybranche producten en diensten aangeboden, die gebaseerd zijn op het Microsofts Power Platform. Dit past voor zowel Kimura als Cloudigy in de product- en marketingstrategie van beide organisaties. De expertise van Kimura ligt bij Power BI en Azure data warehouses, waar de expertise van Cloudigy vooral bij Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents ligt. 

“Cloudigy en Kimura werken al langere tijd bij verschillende klanten samen op het gebied van Microsoft Power Platform. Wat betreft kennis, medewerkers, en dienstverlening zijn we complementair aan elkaar. Dus toen Docco ons benaderde om gezamenlijk de overname van PowerPlatform voor accountants te bekijken waren we direct enthousiast”, aldus Bas Land, oprichter van Kimura. 

Krachten bundelen met Kimura

De twee nieuwe eigenaren willen hun expertise inzetten om via het platform administratie- en accountantskantoren te helpen bij diverse vraagstukken met betrekking tot Power BI, Power Apps en Power Automate. 

“Met de overname van PowerPlatform bundelen we samen met Kimura nog meer onze krachten en expertise op het gebied van het Microsoft Power Platform, wat een grote meerwaarde biedt aan onze klanten in de accountancybranche. We zijn verheugd dat we met deze overname het goede werk van DOCCO rondom het PowerPlatform voor accountants voort mogen zetten,” aldus Dennis Blotenburg, oprichter van Cloudigy.