Cloudigy Logo

Van Microsoft Power Platform naar Power House

Microsoft Power House
Microsoft is op zoek naar een manier om het Power Platform beter te vermarkten naar klanten buiten de IT met het nieuwe ‘Power House’ initiatief. Dit initiatief bestaat uit een nieuwe bundel van (Power) Apps ontwikkeld door Microsoft en externe app-ontwikkelaars.

Microsoft is van plan om van het Power Platform een ‘Power House’ te maken.

Het huidige plan is om te starten met twee of drie Microsoft-ontwikkelde Power House oplossingen, die in het begin van 2023 geïntroduceerd worden. Deze apps wil Microsoft onderdeel maken van de premium Power Platform licenties, in plaats van ze uit te brengen als unieke apps waarvoor je extra moet betalen.


Tussen 2023 en 2024 hoopt Microsoft meer dan 10 verschillende Power House apps te introduceren, waarna externe partijen hun apps ook kunnen aanbieden via Microsofts Appstore.


Power House wordt meer dan wat simpele templates; het belooft een heel ‘Power House’ te worden vol procesautomatiseringen waarbij je zelf (ruim) de keuze hebt welke applicaties of onderdelen van een oplossing je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan; supply-chain relatiemanagement apps, contractmanagement apps of een externe audit app voor het verwerken en delen van documenten.


Hierbij geeft het je bij alle oplossingen nog steeds de mogelijkheid om de apps volledig naar jouw voorkeuren aan te passen, of te laten optimaliseren door één van de Microsoft-Partners natuurlijk.


Microsoft hoopt hiermee onder één licentie veel meer gebruikers naar zich toe te trekken. Het laatste jaar was Microsoft al veel bezig met het gericht bouwen en verkopen van apps in bepaalde branches.


Met dit concept hoopt Microsoft meer organisaties te verleiden om de stap naar het Power Platform te maken.


Meer lezen of de bron bekijken? Klik dan hier!