Microsoft Teams2019-10-16T16:23:48+02:00

Microsoft Teams.

Microsoft Teams is een chat-gebaseerde kantoor applicatie die bedoeld is om de samenwerking en communicatie tussen teams, afdelingen, projecten, organisaties of groepen mensen te vergemakkelijken. Teams biedt hierbij centrale toegang tot gesprekken, bestanden, notities en taken.
Het combineert de mogelijkheden van Skype (chat en conferencing), SharePoint en OneDrive (delen van bestanden en samenwerking), OneNote (notities maken), Planner (dagelijks projectbeheer), Stream (video delen), plus tabbladen die andere tools zoals Dynamics, lijsten of bijvoorbeeld externe SAAS applicaties als Salesforce in dezelfde omgeving beschikbaar maken.
Toegang tot dit alles is direct in de app beschikbaar. U hoeft niet tussen vensters, aanmeldingen of schermen te wisselen om tot alle content van uw team toegang te krijgen.
Voor veel gebruikers is Teams een verademing in vergelijking met samenwerken met collega‘s via aparte tools zoals e-mail, filesharing en telefoons. Zoals bij elke nieuwe tool zijn de best practices over het gebruik ervan nog in ontwikkeling. Hier kan Cloudigy u bij helpen.

Verschillende Teams.

Microsoft Teams kan de juiste “tooling” zijn voor een organisatie om afscheid te nemen van klassieke fileserver oplossingen. Daar waar SharePoint vaak nog een stap te ver is voor veel organisaties, is Teams in het gebruik laagdrempeliger t.o.v. SharePoint.

Microsoft Teams dient aangepast op de onderneming ingericht te worden, data onderverdeeld te worden in de juiste teams met de juiste gemachtigden. Een Migratie van File Server naar Teams is een klus dat met een juist plan er achter tot succes leidt, zonder juist plan zal er in de praktijk veel weerstand ontstaan.

Binnen Teams zijn er meerdere type teams mogelijk, welke afhankelijk van het type organisatie noodzakelijk zijn.

Elke organisatie zou in onze ogen teams op “afdeling” moeten hebben. Waar vanuit de verschillende afdelingen op gewerkt wordt.

Daarnaast bestaan er ook verschillende teams gecombineerd met personen van verschillende afdelingen, welke korte doelen nastreven. Deze teams dienen opgeheven te worden nádat het team het doel bereikt heeft.

Teams op meerdere apparaten.

Teams is beschikbaar op:

  • Windows
  • Windows Server
  • IOS (IPhone & IPad)
  • Android
  • Webbrowser met HTML 5 ondersteuning

Teams & Intranet.

Door Microsoft Teams onderdeel te maken van uw Intranet komt het beste van beide werelden bij elkaar.

Elke gebruiker heeft zijn of haar persoonlijke voorkeuren in het gebruik van Teams en SharePoint. Daar waar de ene gebruiker graag werkt vanuit de applicatie Teams, is een andere gebruiker gewend te werken vanuit SharePoint en wil vanaf daar ook op de diverse Team sites kunnen komen.  Met de Cloudigy Hub zorgen we ervoor dat een gebruiker eenvoudig vanuit SharePoint bij zijn eigen Teams kan komen. Een gebruiker ziet daarbij alleen Teams waar hij/zij lid van is.

SharePoint

Aanmaken nieuwe Teams.

Standaard staat binnen Teams de optie nieuw team aanmaken voor iedereen ingeschakeld.

Binnen een kleine organisatie met +/- 5 medewerkers is dit met afspraken onderling te onderhouden om geen wildgroei te krijgen aan verschillende teams.

Wanneer een organisatie groter van omvang is, ontstaat er snel een wildgroei aan verschillende teams, aangemaakt zonder juiste naamgeving en doelen. Gevolg is dat niemand meer weet waar de verschillende teams voor bedoeld zijn.

Herkenbaar:

Een wildgroei aan teams is herkenbaar, Cloudigy heeft daar het antwoord op gevonden, zonder een ieder hierin het recht te ontnemen een nieuw team op te richten. Met de cloudigy “team aanvraag” app kan elke medewerker zelfstandig een nieuw team aanvragen. Hier zit een goedkeuringsproces, nadat de aanvraag door bijv. de IT afdeling of de interne audit afdeling akkoord gegeven heeft, zal het Team automatisch aangemaakt worden.

Teams aanvragen

Bent u geïnteresseerd in de Teams creator app? Dan kunt u vrijblijvend meer informatie aanvragen.

Lees ook onze blogs.

Samenwerken.

Werk veilig samen met uw collega’s vanaf elk apparaat, overal ter wereld.

Contacteer ons.

Heeft u vragen of bent u wellicht geïnteresseerd in welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn om optimaal samen te werken & veilig uw data in de cloud te gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Cloudigy

Uw partner voor cloud infrastructuur.

Hieronder kunt u onze laatste posts op Twitter terug vinden.

RECENTE TWEETS