Samenwerken2019-06-19T16:30:30+02:00

Samenwerken.

Wanneer medewerkers binnen jou bedrijf niet optimaal samenwerken en de communicatie laat ook te wensen over, dan is het hoog tijd voor een verandering. Wil jij jouw medewerkers altijd en overal toegang bieden tot bedrijfsinformatie? Waarbij ze ook nog eens efficiënt en digitaal op een veilige manier met elkaar kunnen samenwerken?

Ontdek dan wat Cloudigy voor u kan betekenen met verschillende oplossingen en best practices. Cloudigy kan voor u omgevingen configureren waar u direct en overal toegang tot uw applicaties verkrijgt, informatie en bestanden kunt delen en veilig met elkaar kunt samen werken.

Zo is gelijktijdig samenwerken met meerdere collega’s aan documenten een veel gehoorde wens. Op de oplossing van Cloudigy is dit mogelijk, zonder daar nog een fileserver voor benodigd is. Data retentie? Ook dat kunnen we toepassen, op deze manier houdt u grip op uw data & is het handmatig archiveren verledentijd.

Veilig delen van data? Ook dat is prima mogelijk. Bijvoorbeeld door beperkte toegang tot de data te geven, restricties op de data afzetten is ook mogelijk zodat data alleen gedeeld wordt met de door uw toegewezen personen.

Cloudigy ontwerpt, configureert en implementeert op basis van SharePoint, Teams en OneDrive oplossingen welke in uw bedrijfsproces passen. Bijkomende voordelen zijn dat in veel gevallen de complete fileserver oplossing kan komen te vervallen. Wat u in de maandelijkse kosten vaak voordeel oplevert. De benoemde producten zitten in bijna elke Office 365 licentie inbegrepen, wanneer u al uw e-mail in Office 365 geplaatst heeft en/of het Office pakket heeft afgenomen via Office 365, dan heeft u al de beschikking over SharePoint, Teams en OneDrive. Het hoeft alleen nog voor uw organisatie op maat ingericht worden.

Ontdek de vele mogelijkheden en toepassingen welke u kunt gebruiken met SharePoint, Teams en OneDrive.

SharePoint

SharePoint, Teams en OneDrive.

Samenwerken binnen Office 365 kan op verschillende manieren met verschillende applicaties. Bij Cloudigy gaan we uit van de volgende Office 365 producten als we het hebben over de samenwerkingsmogelijkheden:

  • Microsoft Teams
  • SharePoint
  • OneDrive

Wanneer en waarvoor zet je de verschillende producten nu precies in?

  • OneDrive is persoonsgebonden, gebruik dit alleen voor data welke je voor je zelf houdt.
  • Microsoft Teams gebruik je voor het samenwerken van bestanden in groeps/ organisatie verband.
  • SharePoint gebruik je om data te delen met klanten en/of partners.

Een simpel ezelbruggetje hierin is:

  • OneDrive = “Ik” (van jouw persoonlijk)
  • Microsoft Teams = “Wij” (Van het team / de organisatie)
  • SharePoint = “Ons” (van de organisatie en de relatie).

Door deze producten goed in te zetten, kan er eenvoudig en veilig samengewerkt worden op afdelingen maar ook met klanten en leveranciers. Belangrijke aandachtspunten zijn dat het gebruik hiervan wel op een eenduidige manier plaats vind. Er dienen duidelijke afspraken en regels gemaakt te zijn waar een ieder zich aan gaat houden. Op technisch vlak kan er veel afgeschermd en ingericht worden, echter dienen medewerkers juist geïnstrueerd te zijn over het gebruik van de oplossingen. Wij adviseren om dan ook altijd in de vorm van adoptie sessies medewerkers bewust te maken van de mogelijkheden én onmogelijkheden. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

SharePoint-Teams-OneDrive

Security & Compliancy.

Hoe voorkom je een datalek? Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen aanvallen van buiten? Ga ik juist om met persoonsgegevens? Hoe houd ik controle over mijn data? Voldoe ik aan wet- en regelgeving? Dit zijn vragen waar je liever niet mee bezig bent en gewoon zeker van wilt zijn dat het op orde is.  Met het juist inzetten en gebruiken van cloud security binnen Office 365 kan je veel ellende voorkomen én ervoor zorgen dat je compliant bent.

Hou controle over jouw data en IT omgeving met het security & compliancy pakket van Cloudigy. Beveilig en bescherm je data, voorkom dat bepaalde data naar de buitenwereld lekt en trek toegang tot data in, ongeacht waar de data zich bevind.

Lees ook onze blogs.

Samenwerken.

Werk veilig samen met uw collega’s vanaf elk apparaat, overal ter wereld.

Contacteer ons.

Heeft u vragen of bent u wellicht geïnteresseerd in welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn om optimaal samen te werken & veilig uw data in de cloud te gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Cloudigy

Uw partner voor cloud infrastructuur.

Hieronder kunt u onze laatste posts op Twitter terug vinden.

RECENTE TWEETS