Efficiënt werken met OneNote.

We zien dat OneNote steeds meer gebruikt gaat worden bij onze klanten. Iets wat wij uiteraard alleen maar toejuichen.

Toch zien we dat veel gebruikers nog veel functionaliteiten nog niet kennen, terwijl die functionaliteiten je leven toch een heel stuk makkelijker maken.

In deze blog willen we daarom een aantal algemene tips en trics van de OneNote toelichten, zodat u uw werk met OneNote nog efficiënter kan gaan uitvoeren

Samenwerken:

OneNote kan je onder andere gebruiken voor het maken van aantekeningen, maken van to-do en boodschappen lijstjes, het maken van notulen en nog veel meer toepassingen.

Wist je dat je ook samen met je collega’s in één en dezelfde OneNote notitieblog kunt werken? Ideaal om op die manier tijdens bijvoorbeeld een vergadering een OneNote te vullen, zo maak je er een interactieve notulen van waar je met het gehele team gezamenlijk in werkt. Hoe werkt dit?

  1. Maak een nieuw notitieblog aan of open een bestaand notitieblog waarvan je zeker bent dat je de gehele inhoud met anderen wilt delen.
  2. Ga naar bestand > Delen. Deel het notitieblog met bijvoorbeeld je team. Je kan ook aangeven of je de genodigden alleen mogen lezen of ook mogen bewerken.

Rekenen binnen OneNote:

Binnen de desktop versie van OneNote kan je ook simpel rekensommen maken, welke automatisch uitgerekend worden. Dit bespaard weer het openen een extra calculator.

Overal toegankelijk:

Door je OneNote op te slaan op je OneDrive, kan je vanaf elke locatie makkelijk bij je aantekeningen. Vanaf telefoon en tablet is het eenvoudig te benaderen en te bewerken.

Mailtjes plaatsen binnen OneNote:

Wanneer je binnen de aantekeningen een e-mail bericht wilt voegen, dan kan je kiezen of je het bestand of de gehele mail geplaatst wilt hebben. Wanneer je binnen outlook een e-mail bericht kopieert (CTRL+C) en deze vervolgens plakt binnen OneNote, dan kan je kiezen of je het bestand wilt toevoegen, of daar een afdruk van wilt invoegen.

Agenda afspraak koppelen aan een notitieblog:

Wanneer je aan je collega’s een agenda uitnodiging hebt verstuurd vanuit Outlook, dan kan je hier aan gekoppeld ook notities maken. Dat kan heel simpel.

Ga naar de afspraak in je agenda en kies: Notities maken en delen:

Er zal nu automatisch een link toegevoegd worden binnen de agenda afspraak met daarin de notities. Deze notities kunnen de ontvangers van de afspraak ook inzien wanneer ze de link openen.

Binnen OneNote ziet het er dan als volgt uit:

Op deze manier organiseer en koppel je de afspraak eenvoudig aan de notitie locatie.

Vervolgens kan je de aantekeningen naderhand eenvoudig en makkelijk e-mailen naar alle aanwezigen. Dit kan door in de taakbalk op “start” te klikken en vervolgens op “Pagina per e-mail verzenden”.

Tekst van een afbeelding kopiëren naar “echte tekst”:

Een extreem handige functionaliteit is dat je simpel en eenvoudig tekst uit afbeeldingen kan kopiëren.

Plak een plaatje waar tekst in staat in OneNote > Selecteer de afbeelding, Kies “Tekst Kopiëren van Afbeelding” en plak vervolgens de tekst.

Audio of video fragmenten opnemen met OneNote

Wil je een audio opname invoegen? Ga dan boven in je invoeg taakbalk naar “Audio opnemen” en het opnemen van audio zal starten. Er zal een extra tabblad beschikbaar komen waarop je zelf de opname bijv. ook kan pauzeren.

Sectie beveiligen met wachtwoord:

Wanneer u een OneNote bestand deelt met anderen, terwijl er ook secties binnen de OneNote file zijn, welke u liever niet wilt delen dan kunt u hier een wachtwoord op zetten. Dit doet u door boven in uw taakbalk naar “Controleren” te gaan en hier kiest voor “Wachtwoord”. U kunt nu de betreffende sectie beveiligen met een wachtwoord.

Benaderbaar vanaf elke locatie:

Zoals eerder aangegeven, je kan OneNote vanaf de desktop app (Windows en MAC OS) gebruiken, maar ook onderweg is het goed te gebruiken. Er zijn apps beschikbaar voor IOS, Android en Windows Phone. Op deze manier heb je altijd en overal toegang tot je notities.

Benieuwd hoe OneNote u een productieve werkdag kan bezorgen? Bekijk dan deze blog eens.  Of neem contact met ons op.

PS. Wist u dat wij ook trainingen verzorgen? Wanneer u interesse heeft in een hands-on training voor bijvoorbeeld Office applicaties dan bent u bij ons aan het juiste adres.